Wiki Noodmaatregelen Waterkeringen - homepage

Uit Delta Noodmaatregelen
(Doorverwezen vanaf Hoofdpagina)
Ga naar: navigatie, zoeken


OTO
Opleiding&Training.png
Oefeningen.png
Introductie

Doel van deze site

Deze Wiki heeft tot doel een overzicht te geven van relevante kennis, hulpmiddelen en ervaringen voor wat betreft de inzet van (sterkte-) noodmaatregelen voor waterkeringen (dijken) bij een (dreigende) overstroming. Onder een sterkte-noodmaatregel wordt een maatregel verstaan die de waterkering versterkt en die ingezet kan worden bij van een (dreigende) noodsituatie. Het aanbrengen van deze maatregel vindt onder hoge tijdsdruk plaats. Bij het bepalen van de maatregel gaat het om het doorlopen van het proces van vaststelling schadebeeld(en) en bijbehorend faalmechanisme(n) tot en met het bepalen en uitvoeren van een (of meerdere) noodmaatregel(en) die de sterke van de waterkering verhoogt.

Hoe werkt deze site?

Klik op deze link om wat tips te krijgen hoe je deze site het beste kunt gebruiken. Maar je kunt ook meteen aan de slag gaan door te klikken op bovenstaande links. Zo kom je direct bij het desbetreffende onderwerp. Als je specifieke begrippen zoekt, gebruik dan de zoekoptie.


Klik op deze link als je een algemene presentatie over de Wiki Noodmaatregelen met verdere uitleg wilt downloaden.

Mail ons voor het aanleveren van bestanden, opmerkingen/ideeën en/of vragen.

Informatie (Kennis - Hulpmiddelen - Ervaringen)
Schadebeelden.png
Faalmechanismen.png
Noodmaatregelen.png
Dimensionering.png
Uitvoering.png
Voorbeelden Overzichten Links Specials
NIEUW
NIEUW

Disclaimer

Diverse partijen, waaronder waterschappen en Rijkswaterstaat, hebben aan deze 'Wiki Noodmaatregelen' meegewerkt. Op deze site staan veel voorbeelden, waarmee je een kijkje kunt nemen in de keuken van een ander. Geen van de betrokken partijen kan echter aansprakelijk worden gesteld voor eventueel verkeerd gebruik van informatie die op deze site wordt weergegeven.